Leidinggeven is topsport en topsporters trainen elke dag!

Gepubliceerd op 12 januari 2024 om 13:53

Geen idee waar ik deze uitspraak ooit gehoord heb. Zelf verzonnen heb ik hem in ieder geval niet. Maar vergeten ben ik hem evenmin. Zeer waarschijnlijk omdat het gewoon waar is. Of althans, dat vind ik.

Als leidinggevende moet je er voor iedereen zijn. Je aandacht op honderd zaken tegelijkertijd richten. Het management en je teamleden content houden. De balans kunnen vinden tussen aandacht voor de resultaten en voor je mensen. Inspireren, motiveren en bijsturen. Vul zelf maar aan.

Om iedere dag weer die topprestatie te kunnen leveren, is trainen essentieel. Hoe vaak neem jij de tijd om je te trainen? Dagelijks zul je misschien denken. Want iedere dag sta jij met je voeten in de klei en in die praktijk leer je ontzettend veel. Niet dus!

Ken je het fabeltje van ….. als je iets 10.000 uur gedaan hebt, dan word je vanzelf een expert. Onder de noemer, oefening baart kunst. Maar dat geldt alleen als je ook feedback krijgt op hetgeen je doet. 10.000 uur oefenen en steeds dezelfde fouten herhalen, schiet niet erg op. Het is daarom dat topsporters trainen onder leiding van een trainer. Die oefeningen geeft om bepaalde vaardigheden te versterken, en die feedback geeft zodat je steeds beter wordt. En ze laten zich coachen. Omdat het echte verschil niet alleen in de lichamelijke vaardigheden zit maar ook in de mindset.

Als leidinggevende ben jij topsporter. En hoe vaak train jij?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.